Alışveriş Videosu

Sütaş Tereyağ Yayık 250 gr

Sütaş Tereyağ Yayık 250 gr

9.95

Bu ürünü bulabileceğiniz reyonlar
Taze Ürünler | Sütlük Grubu | Tereyağ | Tereyağ Paket |
Marka: SUTAS
Stok Durumu: Var
   ya da   
0 yorum  0 yorum  |  Yorum Yap

 

Mutfakların lezzet hazinesi

Yağların en hası olarak kabul edilen tereyağı, zenginliğin ve saflığın simgesidir, her girdiği yemekte mucize yaratır. Gurmeler onun girdiği yemeklerin bir anda sınıf atladığını kabul ederler.
Değdiği, katıldığı yiyeceklerin lezzetinde inanılmaz farklar yaratan tereyağı, en eski çağlardan beri mutfakların vazgeçilmez bir lezzetidir.

Sütaş Tereyağı 

Geçmişten günümüze Türk mutfağının geleneksel lezzeti olan tereyağı Sütaş güvencesi ile sofralarınızda...

Sütaş Tereyağı, Türk mutfağının en çok tercih edilen markası olmasını, doğallığına ve mükemmel lezzetine borçlu. Sütaş Tereyağı, zengin besin içeriği ve üstün lezzeti ile hem yemeklerinize hem kahvaltılarınıza yeri doldurulamaz bir tat katar.

Yayık Tereyağ

Geleneksel tereyağ lezzetini mutfaklarınıza taşıyor. Teksüt yayık tereyağ ile yaptığınız pilav tel tel ayrılacak, süt kokusundan gelen lezzet ile tüm aileyi sofraya toplayacak.

Tereyağı; kremadan, yoğurttan veya peyniraltı suyu gibi sütçülük artıklarından üretilebilir. Ancak aile işletmelerinin dışında pazar için tereyağı üretimi yapan işletmeler genellikle hammadde olarak kremadan yararlanırlar.

 TEREYAĞI YAPIM AŞAMALARI

Tereyağı üreten işletmeler kremayı 2 kaynaktan temin etmektedirler. Bunlar;

1. Kendi işletmesine gelen sütlerin standardizasyonu sonucu elde edilen kremalar

2. Piyasadan temin edilen toplama kremalar. Krema çok kısa bir zamanda tereyağına işlenmeyecek ve bir süre bekletilecekse o zaman hemen soğutulması gerekir. İyi kaliteli tereyağı elde etmek için kremayı hemen 2-4°C ye soğutunuz ve 24 saat içinde pastörize ederek tereyağına işleyiniz. Eğer krema soğutulmazsa hem mikroorganizma çoğalması hemde kremanın asitliğinde bir artış meydana gelir.Hammadde olarak kullanılan krema kalitesinin bozuk olması, mamul madde olan tereyağı kalitesini etkiler, Bu nedenle üretimde kullanılacak kremaların uygun koşullarda depolanması gerekir.Krema tereyağına dönüşürken aşağıdaki işlemlerden geçirilir.

 

Yorum Yap

Adınız:


Yorumunuz: Not: HTML'ye dönüştürülmez!

Oylama: Kötü            İyi

Doğrulama kodunu giriniz:



Etiketler: yayik, sutas, tereyag, 250,