Çikolatalı İki Renkli Sütlü Tatlı

1383299_10151664310370773_1282618078_n

 

Malzemeler

3 su bardağı süt
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı kakao
Yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 çay bardağı bütün fındık
Yarım paket bitter çikolata

Yapılışı 

Kuru malzemeler önce bir bardak süt ile eritilir. Daha sonra kalan sütün hepsi koyularak muhallebi gibi pişirilmeye başlanır. Muhallebi kaynamaya başlayınca içine bitter çikolata ve fındık ilave edilir. 5 dk. daha pişirildikten sonra ateş kapatılır. Muhallebiyi yerken bütün fındıklar damakta hoş bir lezzet bırakıyor.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir