Çilekli Cheesecake Tarifi

Hiç bu kadar kolay olacağını düşünmemiştim.Çizkek yapmak çok zor olur sanırdım.Aslında gözümü korkutan malzemeleriydi.Burada en çok labne peyniri bulunur.Bu yüzden cesaret edip çizkek yapmayı denememiştim.Jibek‘ciğimin çizkeklerinde de gözüm kalmıştı doğrusu :)

Geçen gün ön yargılarımı bir kenara bırakıp,çizkek, diğer adıyla peykek yapmaya karar verdim.Kafama yatan bir tarif bulamayınca yine atmasyon bir reçete uyguladım :) İyiki ailemi (Eşimin deyimiyle) kobay olarak kullandım :) Böylece sizede ,bulunabilir malzemelerle kolaycacık yapabileceğiniz bir tarif çıktı.Kaymaksı tadından dolayı,küçüklerim sevmedi.İkizler ve babaları bayıldı.Tabi ki bende :) Yaş pasta yapmaktan çok daha kolaymış doğrusu.

İlk peykek tarifime buyrun.Cahide’nin ölçüleriyle…:))

Çizkek için malzemeler (26 cm.lik kelepçeli kalıp için)

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • 1 kutu 300 gr.lık labne peyniri
  • 1 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • bir paket vanilya

Tabanı için

  • 1.5 paket kepekli bisküvi
  • 1 yemek kaşığı dolusu tereyağı

Üst sosu için

  • Bir su bardağı çilek püresi
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 silme yemek kaşığı nişasta


Kolay çizkekin yapılışı

  • Bisküvileri robottan toz haline gelecek şekilde geçirin.
  • Oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ilave edip birbirine yedirin
  • Kelepçeli kalıbın dibine sıkıca bastırın
  • Şeker ve yumurtayı bir kapta çırpın
  • Diğer dolgu  malzemelerinide ekleyip yeniden karışana kadar çırpın
  • Bu karışımıda kalıba dökün.
  • Önceden ısıtılmış fırında 160 derecede üstünü kızartmadan 35-40 dakika kadar pişirin.
  • Çıkardığınızda ortası pelte gibi sallanıyor olmalı.Dolapta bekleyince katılaşıp kesmeye hazır hale geliyor.
  • Ben daha önce yaptığım çilek konservesinden kullandım.Çilek püresi şeker ve nişastayı pişirip  ılıyınca çizkekin üzerine dökün.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir