Fasulye Turşusu Nasıl Yapılır?

Malzemeler (Yaklaşık 2 lt.lik kavanoz için)

  • 1 kg yeşil fasulye
  • 3-4 diş sarmısak (olmasa da olur)
  • 1 çay bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 silme tatlı kaşığı şeker

Fasulye Turşusunun yapılışı

  • Fasulyeleri yıkayıp ayıklayın
  • Bir tencereye su koyun. Kaynamaya başlayınca ayıklanmış fasulyeleri ilave edin.
  • Sadece 2 dakika kadar, fasulyenin rengi hafif dönünce kevgir yardımıyla alıp, buzlu suyun içine atın ve çabuk soğumasına yardımcı olun.
  • Sarmısakları soyun ve 2 dişi kavanozun dibine atın.
  • Tamamen soğuyan fasulyeleri boşluk kalmayacak şekilde dizin.
  • Fasulyeler bitince, sirkeyi kavanoza koyun ve ağzına kadar suyu doldurun.
  • Daha sonra bu suyu, kavanozun ağzına elinizi tutarak bir kaba dökün.
  • Suyun içine tuz ve şekeri katıp karıştırın ve tekrar turşunun üzerine dökün.
  • Ağzına temiz bir poşet kapatıp, kapağını sıkıca kapatın.
  • Güneş görmeyen bir yerde 1 hafta kadar bekletin.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir