Havuçlu Pırasalı Pilav

Kıştan kalan bir tarif. Elimde kalan iki adet pırasayı değerlendirmek için yapmıştım ama lezzeti süper oldu. Mutlaka deneyin.

Malzemeler

  • 2 adet orta boy pırasa
  • 100 gr. kıyma
  • 1 küçük havuç
  • 2 su bardağı pirinç
  • 2 su bardağı su
  • Yarım demet dereotu
  • Zeytinyağı, tuz, karabiber

Pırasalı pilav nasıl yapılır?

  • Pirinci 2 su yıkayıp, 1 saat önceden ılık suyla ıslağa bırakın.
  • Tencereye Yağı alın. Kıymayı ekleyin ve kavurun.
  • Pırasaları ve havucu yıkayıp küçük küçük doğrayın kıymaya ilave edin.
  • Yarım çay bardağı kadar su ilave edip, suyunu çekene kadar pırasayı pişirin.
  • Islakta olan pirinci süzüp tencereye ilave edin.
  • Tuzu, ve sıcak suyunu ekleyip ağzını kapatın. Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin. Karabiberini atıp karıştırın.Ocağın altını kapatın.
  • 20 dakika dinlendirip servis edin.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*