Ispanaklı Çekme Börek

Büyük bir fırın tepsisi için

Malzemeler

  • 3 su bardağı baklavalık un
  • 1 su bardağı su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı(hamura katılacak)
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kuru maya
Aralara sürmek için zeytinyağı

iç malzemeleri

  • 1 kg. ıspanak
  • 1 su bardağı  rende beyaz peynir
  • 1 orta boy patates
  • yarım demet maydanoz
  • 1/2 çay bardağı zeytinyağı
  • Karabiber

Ispanaklı çarşaf böreğinin yapılışı
  • Hamur malzemeleriyle yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamuru 8 parçaya bölün. (Küçük bezeler aldım ki kolay açayım)
  • Hamur dinlenirken ıspanağı yıkayın, doğrayın ve üzerine 1 silme tatlı kaşığı tuz atıp hafifçe ovun ve ve suyunu sıktırın.
  • Patatesi rendeleyip suyunu sıkın. Harca katın. Peynir, maydanoz ve karabiberini ekleyip karıştırın.
  • Bezeleri pasta tabağı büyüklüğünde unlayarak, merdaneyle açın ve aralarına yağ sürerek üst üste koyun.
  • Yarım saat kadar üzerini örtüp, ılık bir yerde dinlendirin.
  • Sonra küçük açtığınız hamurları teker teker bir örtünün üzerine alıp mümkünse iki kişi çekerek açın. Bu işi yaparken çok dikkatli olun ve parmağınızı hamura batırmadan çekmeye çalışın.
  • Her yerini inceltince üzerine içten serpiştirin.Kenar kısımlarını içe doğru katlayın ve sofra bezini kaldırarak yufkanın rulo olmasını sağlayın. İster yağlanmış yuvarlak tepsiye dolayarak, ister  dikdörtgen fırın tepsisine katlayarak yerleştirin.
  • Üzerine sadece zeytinyağı sürüp 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Sıcakken çıtır çıtır, soğuyunca da ayrı bir güzellikte böreğiniz hazır. Afiyet şifa olsun.

NOT: Ben bezeleri rahat açabilmek için küçük aldım. Eğer daha büyük bezeler alırsanız daha büyük yufkalarınız olur ve ortaya kadar iki taraflı rulo yapmanız gerekir. Yani yufkayı ikiye bölmek gerekir. Ben yufkaları ikiye bölmedim. Direkt rulo yaptım. Bu şekilde çok daha rahat oldu.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir