Kırmızı Lahana Turşusu Tarifi

Kolay bir kış turşusu var sırada. Özellikle salatalara kullanmak için çok iyi oluyor. Bir nevi salamura gibi. Hazırlaması da çok kolay. Denemeyenler verdiğim net ölçülerle tereddüt etmeden deneyebilirler.

Malzemeler

  • 1 kg mor lahana
  • 1,5 su bardağı üzüm sirkesi
  • 1 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 2 tatlı kaşığı kaya tuzu

Kara lahana Turşusu Nasıl yapılır?

  • Lahanayı önce dörde bölün. Sonra ince ince kıyın.
  • Üzerine tuzu serpin ve 2-3 dakika kadar hafif sıktırarak ovalayın. Bu işlemin sonunda lahana yumuşayacak, sulanır gibi olacak. Lahanaları uygun bir kavanoza sıkıca doldurun.
  • Diğer malzemeleri ayrı bir kapta karıştırıp, üzerine sulu sirke karışımını ekleyin.
  • Eğer eksik gelirse kalan yeri sirke ile doldurun.
  • Ağzını sıkıca kapatıp güneş almayan bir yerde 8-10 gün kadar bekletin.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*