Kırmızı Pancar Turşusu

Malzemeler

  • 2 kg kırmızı pancar
  • 1 su bardağı sirke
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 5 iri diş sarmısak
  • yeteri kadar su

Kırmızı pancar turşusu nasıl yapılır?

  • Pancarları yıkayıp,incecik soyun ve iri küpler halinde doğrayın
  • Üzerine çıkacak kadar kaynar su döküp kaynamaya başladıktan sonra 3 dakika kaynatın
  • Bir kevgirle pancarları sudan çıkarın.Suyunu sakın dökmeyin
  • Tuz,sirke ve pancarın suyunun yarısını koyup karıştırın.
  • Suyun hepsini koymayın çünkü fazla geliyor.
  • Pancarları 2 kg.lık cam kavanoza yerleştirin.
  • Aralarına soyulmuş sarmısakları koyun
  • Karıştırdığınız suyu pancarların üzerine dökün.
  • Eğer su az gelirse pancar suyundan biraz daha ilave edin kapağını kapattıktan sonra kavanozu alt üst edip son eklediğiniz suyu karıştırabilirsiniz.
  • Turşunuzu 2 gün sonra yemeye başlayabilirsiniz.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*