Kızartılmış Kolay Yufka Mantısı

Mantıyla uğraşamam diyenlere kolayca yapılabilecek bir mantı tarifi vermek istiyorum. Hamur açmak, yufka açmak yok.  2 tane yufkayla koca bir servis tabağı mantı çıkıyor. “Kızartıldığı için ağır olur mu” derseniz, hayır ağır olmuyor. üzerine yağ dökmezseniz çok daha hafif oluyor.

Nasıl yaptım?

200 gr. kıyma, 1 adet soğan, biraz maydanoz karabiber ve tuz ile mantı içini hazırladım. Hazır yufkayı serdim, Ucunda 10 cm kalacak şekilde ikiye katladım. Geniş kısma ince ince rulo yaptığım mantı içini dizdim. Yufkayı sıkıca rulo yaptım. Bir parmaktan biraz daha geniş olacak şekilde dilimledim.  Her dilimi yanlamasına çöp şişlere geçirdim. Bol yağda kızarttım. üzerine sarmısaklı yoğurt döküp servis yaptım. Yağda kızardığı için, ayrıca tereyağı dökmedim.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*