Kolay Şekerpare Tarifi

SÜNGER ŞEKERPARE YADA KOLAY ŞEKERPARE

Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 silme çay kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un
  • Üzerine sürmek için bir yumurta sarısı (Ben hamuru yoğururken ayırmayı unuttum.Bu yüzden başka bir yumurta kullandım)

Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker

Kolay şekerpare nasıl yapılır?

  • Un haricindeki malzemeleri karıştırın
  • Unu yavaş yavaş ekleyerek yumuşacık bir hamur elde edin.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yağlanmamış tepsiye dizin
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırına sürün
  • Kızarmaya başladıktan sonra ısıyı 175 dereceye indirin.
  • Tatlılar nar gibi kızarana kadar pişirin. (az kızarırsa içi hamur kalabilir. zaten iyi kızarmış tatlı daha lezzetli oluyor.)
  • Şerbeti tatlı fırındayken hazırlayın: şeker ve suyu bir kaba alıp şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Fırından çıkan tatlıları iki seferde şerbete atıp bir dakika kadar bekletin ve tepsiye dizin.(Ben büyük boy dikdörtgen borcama dizdim)
  • Kalan şerbeti tatlıların üzerine dökün.
  • 1 saat kadar bekleyen tatlılar servise hazır.

Not:İşiniz aceleyse üzerine yumurta sürmesenizde olur ama yumurta sarısı hazır şekerparelerin görüntüsünü veriyor, tatlıyı parlak yapıyor.

Yorum Yaz
  1. dizi izle

    Malzemelerin sırasını karıştırdım ama yinede güzel oldu. Siteniz gayet başarılı teşekkürler..

  2. ben

    şerbet ocaktamı deilmi

  3. özgür özgür

    Ben 2 kez uyguladım bu tarifi gayet güzel oluyor.Nedense hep üzerine yumurta sarısı sürmeyi unutuyorum taki fırına koyana kadar.2. yaptığımda bayramda misafirler sordu “poğça mı tatlı mı?” diye biraz büyük yapmışım :D artık gülerek tatlı dedim.
    Tarif için çok teşekkür ederim kolay ve sonuç güzel :)

    • Happylife

      Afiyet olsun Özgür :) gerçekten çok kolay bir tatlı. Sevgilerimle

  4. aslı

    merhabalar çok başarılısınız tebrik ederim ama neden tarif defteri gibi bir seçeneginiz yok :(

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*