Kuşburnu Marmelatı Tarifi

Kuşburnu Marmelatı

  • 1 kg.  Kuşburnu
  • 2 su bardağı şeker
  • 1 silme çay kaşığı limontuzu
  • Yeterince su


Kuşburnu marmelatının yapılışı

  • Kuşburnularını yıkadıktan sonra, sap ve baş kısımlarını elinizle koparın. Bir tencereye alın.Üzerine çıkacak kadar su ekleyin.
  • Kaynamaya başladıktan sonra, kısık ateşte 2 saate yakın pişirin.
  • Bu işlemi düdüklü tencerede yaparsanız çok daha kolay olacaktır.
  • Meyveler macun gibi pişmiş olmalı, yoksa süzgeçten geçirmek çok zor olur.
  • Pişen ve ılıyan kuşburnuları bir tencere üzerine oturtulmuş kevgirin içine dökün. Elinizle bastırarak kevgirden geçirin. En son çekirden üzerinde fazlaca meyve kalacaktır. Bu çekirdekleri ayrı bir kaba alıp, 2 su bardağı kadar su ekleyin ve iyice karıştırın. yeniden kevgire döküp ovalayın. Bu şekilde çekirdekler meyve püresinden tamamen ayrışmış olacak.
  • Kuşburnu püresini yeniden ateşe koyun. Üzerine 2 su bardağı şekeri ilave edip karıştırın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte suyu çekilip, krema kıvamına gelene kadar pişirin. Limontuzunu ekleyip 2-3 dakika daha pişirin ve ocaktan alın.

NOT: Marmelatlar pişerken sık sık karışmanız gerekir. Aksi halde dibine tutması çok kolay olur.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir