Lokma Tarifi

Lokmanın malzemeleri

  • 6 su bardağı un
  • 4 su bardağı su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 silme çay kaşığı tuz (olmazsa olmaz,ihmal etmeyin)

Lokmanın şerbeti için

  • 3 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • 1 dilim limon

Yapılışı

  • Öncelikle lokmanın şurubunu hazırlayın.Bunun için şeker,su ve limonu tencereye koyup kaynamaya bırakın.İri gözler çıkana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Şurup biraz koyu olacak ki bal havası versin.Ama bal kadar koyu olmayacak tabi :)
  • Hamur malzemelerinin hepsini bir kaba koyup mikserle iyice çırpın
  • Hamurun kıvamı koyu kek kıvamında olmalı
  • Üstünü kapatıp 1 saat kadar mayalandırın
  • Tencereye yağı koyup kızdırın
  • Hamurdan elinizi yumruk yapar gibi yapıp alın.
  • Hafifçe sıktırın.Yağa batırılmış tatlı kaşığıyla,yumruğunuzun üzerinde kalan hamuru alın ve yağa atın.Bu işlemi yaparken gayet seri olmalısınız.
  • Lokmaları  sık sık karıştırak kızartın.
  • Yağdan alır almaz soğuk şurubun içine atıp 2 dakika bekleyin
  • Servis tabağına alın,yerken yine şuruba batırarak yeyin

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*