Nişastalı Kurabiye Tarifi

Yapımı gayet kolay bir kurabiye tarifi.  Nişastalı kurabiyeden farklı olarak içine bir tane yumurta kullandım. Tereyağı tadından pek hoşlanmayanlar, tereyağı ölçüsünü yarıya indirip yerine sıvıyağ kullanabilirler.

Malzemeler

    • 250 gr. Tereyağı
    • 1 su bardağı pudra şekeri (ben toz şeker kullandım)
    • 1 adet yumurta
    • 2 su bardağı buğday nişastası (mısırda olur)
    • 2 tepeli su bardağı un
    • 1 paket vanilya
    • 1/2 paket kabartma tozu
    • Bütün fındık

Nişastalı Kurabiyenin yapılışı

  • Un ve nişasta haricindeki malzemeleri karıştırın. Eğer toz şeker kullanacaksanız  tereyağı ve şekeri iyice çırpın ki şeker erisin.
  • Nişastayı ekleyin. Unu da yavaş yavaş ekleyin ki hamur çok katı olmasın. Yumuşak bir hamur olacak.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Fırın tepsisine dizin. Üzerine bütün fındık batırın.
  • 170 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarmadan  pişirin.
  • Kabardıktan sonra dereceyi 150 ye düşürseniz daha iyi bir sonuç alırsınız. Tabi ısı ayarları fırına göre değişebilir.
  • Eğer isterseniz fındıkları öğütüp hamura da karıştırabilirsiniz.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*