Pelmeni (Rus Mantısı)

Hamur malzemesi;

  • 3 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı ılık su (unun cinsine göre su miktarı azalıp çoğalabilir)
  • 1 yumurta
  • tuz.

İç malzemesi;

  • 200 gr. kıyma
  • 1 kuru soğan
  • 1/2 çay bardağı çam fıstığı (dolmalık fıstık) ben kullanmadım
  • 1 yemek kaşığı ghee yağı (sadeyağ veya tereyağda olur)
  • 1 çay kaşığı toz kişniş (silme)
  • 1 çay kaşığı yenibahar (silme)
  • Çay kaşığının ucuyla toz karabiber
  • tuz.

Terbiyesi ;

  • 1 kg. yoğurt
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı nişasta.
  • tuz

Sos malzemesi ;

  • 1 demet maydanoz
  • 5 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı

Duvar kağıdı tutkalı, un, yumurta, gıda, köfte, oklava

Yapılışı :

  • Soğanı, bıçak ile kibrit başı büyüklüğünde minicik doğrayın, diğer iç malzemelerinide ilave ederek 2-3 dk. yoğurun.
  • Unun ortasını açıp yumurtayı kırın azar azar su ilavesiyle 15 dk. yoğurun. Yumuşağa yakın bir hamur kıvamı olmalı ki kolay açılabilsin. Hamurun üzerine nemli mutfak havlusu örterek 20-30 dk. dinlendirin.
  • Hamurun üzerinden artı (+) şeklinde keserek 4 eşit  parça elde edin.
  • Herbir bezeyi hafif unlayarak Kayseri mantısından azıcık daha kalın yufka açın.

Yuvarlak bükme şekli :

  • 5cm. çapındaki kahve fincanının ağzı ile yuvarlaklar elde edebilirsiniz  (daha keskin olduğu için ben ilaç kapağını kullandım)
  • 1 çay kaşığı iç malzemesinden koyup yarım ay şeklinde kapatın ve yatay olarak ikiye katlayın (en üst fotoğrafta olduğu gibi)
  • Kat yeri üstte kalacak şekilde sol işaret parmağınızın ucuna dolayarak sağ elinzle uçlarını birleştirin

Pelmeninin yapılışı aşağıdaki videoda çok güzel anlatılmış

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*