Peynirli ve Ispanaklı Pide

Ispanaklı, peynirli, karışık pide

Malzemeler

  • 5 su bardağı un
  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağına yakın süt veya su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz

İç malzemesi:

Peynirli iç için:

  • 150 gr.lor veya beyaz peynir
  • 8-10 dal maydanoz
  • 2 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 yumurta akı
  • Domates ve yeşil biber de çok yakışıyor ama ben aceleden unutmuşum.

Ispanaklı iç için:

  • yarım demet ıspanak (400 gr. kadar)
  • 200 gr. kıyma
  • 1 adet büyük boy soğan
  • Karabiber, tuz

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle iç harcı hazırlayın. Ispanaklı harç için: soğanı küçük doğrayın ve kavurun. Kıymayı ekleyip pişirin. Ocağın altını kapatın. Ispanakları ince ince doğrayıp ilave edin. Tuz ve karabiber de ekleyin. Acı seviyorsanız pulbiberi unutmayın. Ispanaklar soğan ve kıymanın sıcağıyla yumuşayacak.
  • Unu yoğurma kabına alıp ortasını açın.
  • Yumurta, yağ, yoğurt, tuz ve kabartma tozunu ekleyin.  Kabartma tozunun üzerine sirkeyi ekleyerek kabarmasını sağlayın
  • Süt veya suyu azar azar ekleyerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin.
  • Hamuru en az 20 dakika dinlendirin. Mandalina büyüklüğünde bezeler alıp merdaneyle uzunlamasına açın.
  • Ortasına iç harcından koyun. Ispanaklı iç harç bekleyince ıspanaklar bir miktar suyunu verir. harcın olduğu kabı biraz eğri şekilde koyun ve suyun bir kenara birikmesini sağlayın. Baş kısımları içe doğru katlayın. kenarları da ortaya katlayın ama kenarlar birbirine değmesin. Orta kısım hafif açık kalsın.
  • Tepsiye dizin. Pidelerin üzerine yumurta sarısı sürün. 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet olsun. Ağzınızın tadı hiç bozulmasın…

Cahide’nin Notu: Eğer fırınınız yavaş pişiriyorsa, ısıyı 250 dereceye alın. Pideler çok uzun zamanda pişerse kuruyabilir. Peynirli harcın içine, domates ve biber de eklerseniz, pideleriniz daha yumuşak olur. Benim ıspanaklı pidelerim, peynirlilerden daha yumuşaktı.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir