Portakal marmelatı nasıl yapılır?

Az malzeme gerektiren, yapım aşamaları çok zor olmasa da biraz incelik gerektiren bir tariftir portakal marmelatı. Bakalım nasıl yapmışım:

Portakal marmelatı nasıl yapılır?

Malzemeler

Portakal marmelatının yapımı
  • Portakalları beyaz kısımlarla beraber soyun.
  • Dilimleri açıp arada kalan zarlarını da alabildiğiniz kadar alın. Çünkü bunlar pişince marmelada acılık veriyor. Ben fazla uğraşmıyorum, çünkü biz o hafif acı tadı seviyoruz ve şifalı olduğuna inanıyorum.
  • Portakalları mutfak robotu veya blender dan geçirip püre haline getirin. Bir tencereye alın.
  • Üzerine şekeri ekleyin.
  • Şeker eriyene kadar kısık ateşte kaynamaya bırakın. Kaynamaya başladıktan sonra, altını açın. Üzerine çıkan köpükleri, bitene kadar alın.
  • Suyunu büyük ölçüde çekene kadar sık sık karıştırarak pişirin. Çok az suyu kaldığında altını kısın ve yine karıştırmaya devam edin ki dip tutmasın.
  • Suyunu çekip muhallebi kıvamına gelen marmelatı ocaktan alın. Kuru bir kavanoza koyun. Soğuyunca ağzını kapatın.
  • Marmelat yaptığınız portakallar çok tatlı ise ocaktan almadan limonu ekleyin. Bir iki taşım daha kaynatın.

Cahide’nin Notu:Eğer çok fazla marmelat yapmak isterseniz, marmelatı biraz daha sulu bırakıp sıcakken kavanozlara koyup ağzını kapatın ve ters çevirin. Bu marmelatı pastalarda, değişik kuplarda, kurabiyelerde rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*