Pratik Şuruplu Tatlı

TEMBEL TATLISI 

Malzemeler

  • 1 su bardağı irmik ,
  • 2 su bardağı un ,
  • 1 yumurta ,
  • 1 çay b. yoğurt,
  • 1 çay b. sıvıyağ,
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 fiske tuz
  • Ayrıca üzerine sürmek için: 1 adet yumurta sarısı (tarifte yoktu)
  • Fındık
Şerbeti için (şerbet kaynatılmayacak)
  • 2.5 su bardağı şeker
  • 2.5 su bardağı su
  • çeyrek limon suyu

Hazırlanışı

  • Bütün malzemeleri karıştırıp yumuşak bir hamur yapın. Unu eklerken yavaş ekleyin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Fırın tepsisine aralıklı olarak dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp birer  fındık batırın.
  • 180 derecelik önceden ısıtılmış fırında nar gibi kızartın. (burası çok önemli. Az kızarmış tatlı hamursu olabilir)
  • Tatlılar kızarırken şerbet malzemelerini bir kaba alın şeker eriyene kadar karıştırın.
  • Fırından çıkan tatlıların üzerine şerbeti dökün ve yeniden çalışmayan fırına koyup 5 dakika bekletin.
  • Sonra fırından alın. Bu tatlı bir gün sonra nefis oluyor. İlk gün pek iyi değildi. Fakat ertesi gün gerçekten harika bir tadı vardı.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*