Salatalık Turşusu Tarifi

İzleyicilerimden bazıları salatalık turşusu tarifi istemişlerdi. Geçen gün pazarda bu turşuluk salatalıkları görünce alıp yapmaya karar verdim. Salatalık turşusu yapmak gayet kolaydır. Turşu için en uygun olanı kornişon diye bilinen turşuluk salatalıktır ki bununla yapılan turşu daha sert kütür kütür olur. Ben yazın bu cinsini bulamamıştım ve normal salatalığın küçüklerinden kullanmıştım. Doğranmış halde ki resim o turşumdan. Gördüğünüz gibi içi daha yumuşak oluyor.

1 kg. salatalık, 2 adet 1kg.lık kavanozu doldurmuyor. Birisinin üçte biri boş kalıyor. Ben yarım kalan kavanozu havuçla doldurdum. Eğer çok sıcakta turşunuzu kurduysanız her bir kavanozun suyuna dörtte bir, normal aspirin atın ki erimesini engellesin. Bir izleyicim bebeğinin gevelemesi için havuç turşusunu da sormuştu. Havuç turşusunu da aynı şekilde yapabilirsiniz.

Ben bu turşuyu daha çok Rus salatasında kullanıyorum. Hazır turşuların tadını kesinlikle beğenmiyorum.

Kornişon salatalık turşusu

Malzemeler (1 kg.lık konserve kavanozu için)

  • 600 gr. turşuluk salatalık
  • 1 su bardağı sirke
  • 2 tepeli tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 2-3 diş sarımsak
  • Aldığı kadar sıcak su
Salatalık Turşusunun yapımı
  • Salatalıkları güzelce yıkayın. Sap kısmını derin olmayacak şekilde kesin.
  • Kavanoza salatalıkları düzgünce yerleştirin. aralarına soyulmuş ve ikiye bölünmüş sarımsakları koyun.
  • Ayrı bir kapta sirke, tuz, şekeri karıştırıp salatalıkların üzerine dökün.
  • Kavanozda eksik kalan yeri kaynar su ile doldurun.
  • Kavanozu ters çevirip 1 saat kadar bu şekilde bekletin. Sonra düzeltin.
  • Güneş görmeyen bir ortamda 1 hafta kadar bekletin. Hava çok sıcaksa, ağzını açtıktan sonra dolapta muhafaza edin.
Yorum Yaz
  1. Cahide Sultan

    Hayır yumuşatmıyor Aytülcüğüm…

  2. fatoş

    lahana turşusunu da aynı yapabiliomuyuz

  3. ışıl

    merhaba ..sayfanızı yeni keşfettim..yemeklerin fotoğraflarını çok beğendim..ben turşularımı hep aynı ölçüyle kuruyorum,çok beğeniliyor,herkesle paylaşmak istedim.
    80gr.kaya tuzu(küçük çaybardağı)
    100ml.üzüm sirkesi
    1lt su
    malzeme ne olursa olsun bu ölçü işe yarıyor..afiyet olsun

  4. hale

    çok güzel bir site bende güzel yemek yapamayanlardan biri olaraktan eşime güzel yemekler yapabileceğim burdan ne güzel ama inşallah sizinkiler kadar güzel olursa ozaman sevgili eşim çooooooooooook şaşıracak sayenizde :) <3 teşekkürler ağızımızın tadı hiiiç bozulmasın sevgiler :)

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*