Soğan Doğrarken Gözlerin Yanmaması İçin Ne Yapmalı?

Yemek kültürümüzün en vazgeçilmez öğelerinden biri şüpesizki soğandır. Yemek yapan bir çok kişinin de en büyük sıkıntısı soğanın gözleri yakmasıdır. Hatta bazı insanların gözünü o kadar çok yakarki insanlar bir kaç dakika boyunca gözlerini dahi acamaz. Peki soğanın gözü yakmaması için neler yapabiliriz?

Soğanın göz yaşartma etkisinden kurtulmanın bir çok yolu bulunmakta işte bunlardan bazıları.

1- Deniz gözlüğü kullanın

Soğan doğrarken deniz gözlüğü takmanız durumunda gözlerinizin hava ile bir teması olmayacağı için gözleriniz yanmaz. Bu yöntemin tek kötü yanı deniz gözlüğü ile soğan doğrarken yanınızda başka insanların olmasından dolayı çekinebilirsiniz.

2- Soğanı buzdolabında bekletin

Soğanın kabuklarını soyduktan sonra 10 dakikalığına buzdolabına koyun. Eğer aceleniz varsa buzluğa koyduktan sonra 5 dakika bekletin. Daha sonra soğanlarınızı alın ve gözleriniz yaşarmadan soğan doğramanın ne kadar keyifli olduğunu görün.

3- Suda doğrayın

Tencerenize bir miktar su koyduktan sonra suyun içinde soğanlarınızı doğrayın. Yada soğanı ve soğanı keseceğiniz bıcağı önce su ile yıkayın. Bu sayede soğanın gözünüzü yakmamasını önleyebilirsiniz.

4- Ağzınıza su alın

Ağzınıza bir miktar su alın ve soğan doğrarken ağzınızda suyu bekletin. Gözünüzün yanmaması için uygulayacağınız en pratik yötem bu olacaktır.

5- Dişlerinizle kibrit çöpü tutun

Soğanları doğrarken dişlerinizle bir-iki kibrit çöpü tutun.

KAYNAK

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir