Tavuk Döner Nasıl Yapılır?

Hazır dönerlere tavuğun derisi, sakatatı, her bir yeri katılıyor. Evinizde yaptığınız gibisi yok. Mis gibi ve çok lezzetli oluyor. Yapımı da gayet kolay:

***TAVUK DÖNER YAPIMI***

Malzemeler

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 1 adet orta boy soğan
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Yarım tatlı kaşığı salça
  • Kekik, karabiber, kimyon, yenibahar

Tavuk döner nasıl yapılır?

  • Tavuk göğüslerini mümkün olduğu kadar ince filetolar olacak şekilde dilimleyin.
  • Bir kaba soğanı rendeleyin. Yağ, salça, baharatları karıştırın.
  • Tavuk filetoları bu karışıma bulayıp, bir strech film üzerine uzunlamasına kat kat dizin.
  • Rulo haline getirip kenarlarını kapatın. Buzluğa kaldırın
  • 2-3 saat sonra çıkarıp ince ince dilimler halinde doğrayın.
  • Tavaya biraz yağ koyup kızdırın. (Kuyruk yağı varsa biraz ekleyin. Çok lezzetli yapıyor)
  • Doğradığınız dönerin tavanın dibini kaplayacak kadarını  tavaya alın. Harlı ateşte tavayı sallayarak pişirin. (Dönerin hepsini birden tavaya alırsanız, pişmesi uzar ve sulanır)
  • Dönerimiz servise hazır. Yanına soğan salatası çok güzel gidiyor. Bol yeşillik ve sebzeyle ister dürüm yapıp, ister pilaveşliğinde ikram edebilirsiniz.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir