Vişne Reçeli Nasıl Yapılır?

Malzemeler:
  • 1 kg.vişne
  • 1 kg. şeker (5 su bardağı kadar)
  • 1 çay bardağı su
  • 1 silme çay kaşığı limon tuzu veya çeyrek limon suyu
  • 1 fiske tuz

Vişne reçelinin yapılışı

  • Vişneleri yıkayıp ayıklayın. Sap kısmına yakın kısmına iki parmağınızla sıktırarak çekirdeğini çıkarın.
  • Dibinde biriken sudan 1 çay bardağını süzün. (bunun yerine normal su koyacağız. Bunu ekşiliğinin gitmesi ve renginin daha pembe olması için yapıyoruz.)
  • Üzerine şekeri döküp ağzını kapatın. en az 6-8 saat kadar bekletin.
  • Bu süre sonunda şekerin büyük bir kısmı erimiş olmalı.
  • Üzerine 1 çay bardağı suyu ekleyip ateşe koyun.
  • Kaynamaya başlayınca üzerine biriken köpükleri bir kevgirle alın. Altını kısıp reçelin suyu kıvam alana kadar kaynatmaya devam edin.
  • Altını açtığınızda kaynarken iri gözenekler  çıkarmaya başlayınca limon tuzunu ve tuzu ekleyip 2-3 dakika daha kaynatın.
  • Sıcakken kavanozlara  doldurup soğuyunca ağzını kapatın. Güneş görmeyen bir yerde saklayın.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir