Yeşil Fasulye Konservesi Nasıl Yapılır?

fasulye konservesi

Malzemeler

  • 1 kg. taze fasulye
  • 3 adet orta boy domates
  • 3-4 adet yeşil biber

Fasulye konservesi nasıl yapılır?

  • Fasulyeleri güzelce yıkayıp ayıklayın ve istediğiniz boyda kırın veya doğrayın.
  • Biberleri çok küçük olmayacak şekilde doğrayın, tencereye alın
  • Çok az yağla soteleyin. Domatesleride doğrayıp ekleyin, suyunu bırakıp hafif yumuşayınca fasulyeleri ilave edin.
  • Fasulye iyice sararıp, pişmeye yakın hale gelince tencerenin altını kapatmadan temiz kavanozlara yerleştirip ağzını sıkıca kapatın. kavanozun ağzında bir parmak kadar boşluk bırakın.
  • Kavanozları ters çevirin ve soğuyana kadar da yerinden oynatmayın.
  • Soğuyan kavanozları güneş görmeyen serin birde saklayın.
  • Kışın fasulyeyi pişireceğiniz zaman bir soğan doğrayıp sarartın. Etli yapacaksanız, tıpkı taze fasulyede olduğu gibi eti önceden pişirip ilave edin. Biraz salça ekleyin ve konserveyi içine boşaltın. Yumuşayınca ocaktan alın.

Cahide’nin notları:

  • Fasulyeler çok çiğ kalırsa ekşime yapabilir ve konserve bozulur.
  • Kapakları her seferinde değiştirmeye gayret edin ki işiniz garanti olsun. Zaten bir adet kapak 10 krş. gibi cüz-i bir fiyata satılıyor.
  • Konservenin kapakları yukarı kalkmış ve kolayca açılıyorsa konserveniz tutmamış demektir. Kapakların içe çökmesi ve elle açılamıyor olması lazım.
  • Konserveyi açtıktan sonra, örneğin yarısını kullandınızsa geri kalanı dolaba kaldırın. 2-3 gün içinde bitirmeye gayret edin.
  • Bu hafta kış hazırlıklarını bitirmeye çalışalım inşaallah.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir