Zarf Börek Tarifi

Çok bilinen ama yine de tarifi istenen bir börek tarifi var sırada.
Daha evvel Elde açma zarf börek yapmıştım. Bu böreğin ilk katlama şekilleri ona benzese de aynı değil. Çok kolay ve hafif bir börek oluyor. Sıcak yenilmesi tavsiyemdir..:)
ZARF BÖREK

Malzemeler

  • 4 adet hazır yufka
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 2 adet yumurta
  • 1 adet kabartma tozu
  • İÇ MALZEMESİ:
  • 1 su bardağı beyaz peynir, yarım demet maydanoz

Zarf börek nasıl yapılır?

  • 1 yumurtayı ayırıp, kalan sos malzemelerini çırpın.
  • Yufkalardan birini serip üzerine sostan her yerine gelecek şekilde yayın.
  • Üzerine ikinci yufkayı serip onunda üzerine sostan sürün.
  • Yufkaların önce karşılıklı kenarlarını ortaya getirerek kapatın.
  • Daha sonra açıkta kalan kenarları da ortaya getirip kare şekli elde edin.
  • Oluşan karenin 4 köşesine peynirli içten koyup, uçları ortaya doğru katlayın.
  • Tepsiye yerleştirdikten sonra böreği üçgen dilimler olacak şekilde bıçakla kesin.
  • Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayın.
  • Ayırdığınız yumurtayı çırpıp böreklerin üzerine sürün.
  • Çörekotu varsa susam serpip 180 derecelik fırında börekler kızarana kadar pişirin.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir