Teflon Tavada Dolama Börek
TAVADA DOLAMA BÖREK
Malzemeler (30 cm. lik tava için)
- 4 adet hazır yufka. (Yufka büyükse 3 yufka kâfi gelir.)
- Yarım kg. ıspanak
- 100 gr. kadar beyaz peynir
- yarım demet dereotu
- 1 çay kaşığı karabiber
- Arzuya göre pulbiber
- Peynir az tuzluysa biraz tuz
- 1 çay bardağı zeytinyağı
Tavada dolama börekYapılır?
- Ispanağı yıkayıp orta incelikte doğrayın. Çok az tuz atıp hafif ovalayın.
- Diğer malzemeleri ayarlarken ıspanak biraz sulanacaktır.
- Suyunu hafifçe sıkarak diğer malzemelerin içine ekleyip karıştırın.
- Yufkanın birini serin. Yarısına iç malzemesinden serin. Diğer yarısına biraz yağ sürün.
- İç olan kısımdan başlayarak rulo yapın ve ruloyu kendi etrafında dolayın. Yağlanmış tavanın tam ortasına koyun.
- Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp ilk yaptığınız böreğin etrafına dolayın.
- Tavayı kısık ateşe alın. İlk tarafı pişerken mutlaka üzerini bir kapakla kapatın. İlk tarafı kızarınca üst kısmı da yağlayın.
- Böreği bir tepsi yardımıyla ters çevirin. Bu kez ağzını kapatmadan diğer yüzünü de yine kısık ateşte pişirin.