Teflon Tavada Dolama Börek

8646547549_4837f693a5_z

TAVADA DOLAMA BÖREK

Malzemeler (30 cm. lik tava için)

  • 4 adet hazır yufka. (Yufka büyükse 3 yufka kâfi gelir.)
  • Yarım kg. ıspanak
  • 100 gr. kadar beyaz peynir
  • yarım demet dereotu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Arzuya göre pulbiber
  • Peynir az tuzluysa biraz tuz
  • 1 çay bardağı zeytinyağı

Tavada dolama börekYapılır?

  • Ispanağı yıkayıp orta incelikte doğrayın. Çok az tuz atıp hafif ovalayın.
  • Diğer malzemeleri ayarlarken ıspanak biraz sulanacaktır.
  • Suyunu hafifçe sıkarak diğer malzemelerin içine ekleyip karıştırın.
  • Yufkanın birini serin. Yarısına iç malzemesinden serin. Diğer yarısına biraz yağ sürün.
  • İç olan kısımdan başlayarak rulo yapın ve ruloyu kendi etrafında dolayın. Yağlanmış tavanın tam ortasına koyun.
  • Diğer yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp ilk yaptığınız böreğin etrafına dolayın.
  • Tavayı kısık ateşe alın. İlk tarafı pişerken mutlaka üzerini bir kapakla kapatın. İlk tarafı kızarınca üst kısmı da yağlayın.
  • Böreği bir tepsi yardımıyla ters çevirin. Bu kez ağzını kapatmadan diğer yüzünü de yine kısık ateşte pişirin.