Tereyağlı Gevrek Börek

8270864950_f073515baa_c

 

 

Malzemeler

  • 5 adet hazır yufka
  • 250 gr tereyağı
  • İstediğiniz bir iç malzemesi

Gevrek Börek Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını eritin. Kızartmayın, sadece eritin.
  • Yufkaların ilkini serin. Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar tereyağı gezdirin. Fırçayla her yerine sürün.
  • Üzerine ikinci yufkayı serin, onuda yağlayın. Bu şekilde aralarını yağlayarak 5 yufkayı üst üste dizin.
  • Beşinci yufkanın üzerini yağlamayın.
  • Yufkaların beşini beraber önce  dörde bölün. Sonra her parçayı beşe bölün. Toplam 20 dilim olacak.
  • Her dilimin geniş kısmına istediğiniz bir iç malzemesi koyun. Ben sadece peynir koydum. Eriyen peynir olmamasına dikkat edin. Akınca çok kötü oluyor. Benim kullandığım peynir eridi de onun için uyarıyorum .
  • Böreği sonuna kadar sarın. Tepsiye dizin. Üzerlerini fırçayla yağlayın.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında böreklerinizi kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 30-35 dakikada pişiyor.
  • Tercihen sıcak servis edin.