Tereyağlı Gevrek Börek
Malzemeler
- 5 adet hazır yufka
- 250 gr tereyağı
- İstediğiniz bir iç malzemesi
Gevrek Börek Nasıl Yapılır?
- Tereyağını eritin. Kızartmayın, sadece eritin.
- Yufkaların ilkini serin. Üzerine 3-4 yemek kaşığı kadar tereyağı gezdirin. Fırçayla her yerine sürün.
- Üzerine ikinci yufkayı serin, onuda yağlayın. Bu şekilde aralarını yağlayarak 5 yufkayı üst üste dizin.
- Beşinci yufkanın üzerini yağlamayın.
- Yufkaların beşini beraber önce dörde bölün. Sonra her parçayı beşe bölün. Toplam 20 dilim olacak.
- Her dilimin geniş kısmına istediğiniz bir iç malzemesi koyun. Ben sadece peynir koydum. Eriyen peynir olmamasına dikkat edin. Akınca çok kötü oluyor. Benim kullandığım peynir eridi de onun için uyarıyorum .
- Böreği sonuna kadar sarın. Tepsiye dizin. Üzerlerini fırçayla yağlayın.
- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında böreklerinizi kızarana kadar pişirin. Yaklaşık 30-35 dakikada pişiyor.
- Tercihen sıcak servis edin.