Artan Keklerden Kivili İrmik Pastası

Artan kekleriniz ziyan olmasın. Yemeyip dolaba kaldırdığınız kekleri kullanara nefis bir pasta yapabilirsiniz.

Bayat Keklerden İrmikli Pasta

MALZEMELER

*5 su bardağı süt

*7 yemek kaşığı irmik

*7 yemek kaşığı şeker

*1 yemek kaşığı nişasta

*1 portakal kabuğu rendesi

*1 tatlı kaşığı toz zerdeçal

*İçine doğramak ve süslemek için 4 adet yeşil kivi   

 ALT TABANI İÇİN

*Bayatlamış,artan  kek

YAPILIŞI

*Sütün içine şeker,irmik  nişasta,zerdeçal ve portakal kabuğunu katıp  karıştırarak pişirin.

*Artan keklerden ufalayıp,kelepçeli kek kalıbının dibine bastırın.

*Pişen muhallebinin içine 2 adet kiviyi küp küp doğrayıp karıştırın.

*Muhallebiyi kalıba döküp,soğumaya bırakın.

*Soğuyan tatlıyı dolaba kaldırıp 2-3 saat kadar bekletin

*Dolaptan çıkardıktan sonra,önce yayvan bir servis tabağına ters çevirin.

*Sonra kelepçeyi açın ve çıkarın.Diğer servis tabağını tatlının üzerine koyup yine ters çevirin ki kek kısmı altta kalsın.

*Üzerini kivi dilimleriyle süsleyip servis edin.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir