Etli Kereviz Yemeği Tarifi

Malzemeler

  • 1.5 çay bardağı nohut
  • 300 gr. kuşbaşı et
  • 2 adet pırasa
  • 5-6 dal kereviz sapı
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet patates
  • 1 küçük soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz, çok az karabiber
  • Zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Nohudu akşamdan ıslatın. Ertesi gün et ve ıslanmış nohutu düdüklü tencere de yarım saat kadar pişirin.
  • Zeytin yağını tencereye alın. İçine yemeklik doğradığınız soğanı ve kırmızı biberi ilave edip soteleyin.
  • Salçayı ekleyip karıştırın.
  • Pırasaları ve kereviz saplarını 2  parmak genişliğinde doğrayıp ilave edin.
  • 2 dakika kadar soteleyip, üzerine nohut ve eti ekleyin. Tuzunu atın
  • 10 dakika kadar haşlayıp, iri küpler halinde doğradığınız kereviz ve patatesi ekleyin.
  • Karabiberini serpip, patates ve kereviz yumuşayınca ocaktan alın.
  • Afiyet şifa olsun.
Yorum Yaz
  1. Zamuel

    Siz haftasonuna giidnriz, biz yeni haftaya baladik bile:( Kereviz salatasi ozellikle cay saatlerimizin vazgecilmezi. Bu salata sayesinde bircok kisi kereviz yer oldu. Ellerinize, emeginize saglik.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir