Ispanaklı Çanak Börek

sandal puffs

 

ISPANAKLI ÇANAK BÖREK

Malzemeler

  • 6 adet yufka
  • 300 gr. ıspanak
  • 1 su bardağı beyaz peynir
  • 3 adet yumurta (birinin sarısı ayrılacak)
  • karabiber, zeytinyağı
  • Arasına sürmek için: 
  • 1 çay bardağı zeytinyağı veya eritilmiş tereyağı,
  • 1 su bardağı yoğurt,
  • 1 paket kabartma tozu
  • Ayrıca: 1 su bardağı kaşar peyniri rendesi
HAZIRLANIŞI
  • Ispanağı yıkayıp ince ince kıyın.
  • Peyniri, karabiber ve çok az zeytinyağını ekleyip karıştırın.
  • Yufkalardan birini serin. Yağ, yoğurt ve kabartma tozunu çırpıp her erine gelecek şekilde sürün.(2. yufkanın üzerine sos sürülmeyecek.)
  • İkinci yufkayı 1. yufkanın üzerine serip 6  veya 8 üçgen olacak şekilde çaprazlama kesin. (6 üçgen olursa börekler daha büyük oluyor, hangisi kolayınıza gelirse öyle yapın)
  • Her bir üçgeni, geniş tarafından başlayıp ortaya kadar rulo yapın.
  • Ortaya gelince kenarda kalan iki ucu içe doğru kıvırın. Üçgenin açıkta kalan ucunu böreğin içine doğru katlayın, kenarları düzeltin.
  • Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Çanakları yağlanmış tepsiye dizin.
  • Hazırladığınız harca yumurtaları kırıp karıştırın. (Yumurtayı sulanmaması için en son kırıyoruz)
  • Karışımdan kuş yuvalarının içine doldurun.
  • Ayırdığınız yumurta sarısını, böreklerin kenar kısımlarına sürün.
  • 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Fırından almadan 2 dakika önce üzerlerine kaşar peyniri serpin.
  • Sıcak sıcak servis yapın.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir