Karnıbahar Kızartması

***Çıtır Karnabahar Kızartması***

Malzemeler

  • 1 şişe soda (200 ml.)
  • 2 adet yumurta
  • 1 büyük çay bardağı nişasta
  • 1.5 su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Karnıbahar kızartması nasıl yapılır?

  • Karnıbaharı çiçeklere ayırıp hafifçe haşlayın. Maden sodası ve yumurtayı çırpın.
  • Diğer malzemeleri de ekleyip çırpın. Koyu boza kıvamında olacak.
  • Karnıbaharları sodalı harca bulayıp kızgın yağa atıp kızartın.
  • Düşük ısıda kızartırsanız, çok daha çıtır olacaktır.
  • İster sade olarak, isterseniz sarmısaklı yoğurt eşliğinde servis edin.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir