Tavuk Dolması Nasıl Yapılır?

 MALZEMELER
1 adet  tavuk (1.700 gr.)
2 su bardağı baldo pirinç
2 su bardağı su
2 yemek kaşığı kadar kuş üzümü
yenibahar,karabiber,kimyon,biraz köri
tuz,zeytinyağı
Arzuya göre ince doğranmış kırmızı biber ve maydanoz
 YAPILIŞI
♥Öncelikle tavuğunuzu güzelce yıkayıp temizleyin(ben biraz ocakta ütüleyip sonra yıkıyorum)
♥Ardından her yerini en az bir saat öncesinden tuzlayın.
♥Diğer tarafta yine bir saat evvelinden yıkayıp ıslattığınız pirinç ve su ile diri bir pilav pişirin.baharatlarını ilave edin.
♥Bu pilavdan tavuğun içinin alabileceği miktarda ayırıp,içine kırmızı biber ve maydanoz da ekleyip karıştırın,resimde gördüğünüz gibi tavuğun içine doldurun. bir yorgan iğnesi ve ipliğiyle açık olan yeri dikin.
♥Belki yanabilir diye ayaklarına ve kanat kısmını folyoyla kapattım.(gerçi artık folyoda zararlı diyorlar)
♥Tavuğun dış yüzeyini güzel kızarması için zeytinyağıyla güzelce yağladım.
♥İçini hafif unladığım fırın poşetine tavuğu koyup ağzını bağladım.Üzerini birkaç yerinden deldim.
♥200 derecelik fırında bir buçuk saatte pişirdim.Bütün tavuk olduğu için hemen pişmiyor.
♥Geri kalan pilavınızın içine biraz daha su ekleyip daha iyi pişmesini sağlayabilirsiniz.
♥Benim tavuğun içi çok gelmiş ve patlamıştı:)

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir