Türlü Nasıl Yapılır?

TÜRLÜ TARİFİ 

Malzemeler

  • 500 gr. kemikli et
  • 2 büyük soğan
  • 5-6 iri diş sarımsak
  • 3-4 adet yeşil biber
  • 4-5 adet domates
  • 300 gr. kadar yeşil fasulye
  • 3 adet orta boy patlıcan
  • 2 adet orta boy patates
  • 1 çay bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay bardağı kadar zeytinyağı, tuz


Güveç Yapımı
Soğanları soyup söğüşleme doğrayıp tencerenin dibine serin. Üzerine sırasıyla etleri, bir kaç parçaya bölünmüş sarımsakları, fasulyeleri, patlıcanları,patatesleri, biberleri ve en son yemeklik doğranmış domatesleri yerleştirin.
En üste karabiber, yeteri kadar tuz ve zeytinyağını ekleyin. Salçayı 1 çay bardağı kadar suyun içinde ezip onu da yemeğin üzerine dökün. Kapağını kapatıp ateşe koyun. Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 1 saat boyunca pişirin.

NOT: Kuzu eti kullanmıyorsanız, etinizi 15 dakika kadar ön kavurma işlemine tabi tutun.

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir