Ispanaklı kiş tarifi

Ispanaklı kiş, mutfakta yaratıcılığınıza imza atacak bir tarif. Pek çok yemeğe lezzet katan ıspanak, bu sefer mükemmel bir tarifle sofranızı şenlendirecek.

ispanaklikistarifi

Ispanaklı kiş tarifi için malzemeler:

Hamuru için gerekli malzemeler;

- 400 gr. un

- 200 gr. tereyağı

- 1 tutam tuz

- 2 adet yumurta

- Gerekirse 1-2 yemek kaşığı su

İç harcı için gerekli malzemeler;

- 2 su bardağı krema

- 3 adet yumurta

- 1 su bardağı kaşar

- 2 avuç kadar ıspanak

- 13-14 dilim pastırma

- Tuz, karabiber,muskat

Yapılışı:

Hamuru için un ve tereyağını elinizle toz gibi olana kadar ufalayın.

Tuz ve yumurtayı ekleyin ve hamur kıvamına gelinceye kadar yoğurun.

Kıvam alan hamuru 2 yağlı kağıt arasında tart kalıbınız büyüklüğünde açın.

Hamuru tart kalıbınızı içine yerleştirip kenarlarına şekil verdikten sonra çatalla tabanına delikler açın.

Üzerine yağlı kağıt serip ağırlık yapması için üzerine bol bakliyat ekleyin ve 180 derecelik ısıtılmış fırında yaklaşık 25 dakika kadar ön pişirme yapın.

Daha sonra tartın üzerindeki yağlı kağıt ve bakliyatları alıp bu şekilde bir 10 dakika daha pişirin.

İç harcı hazırlarken; ıspanak ve pastırmaları ince doğrayın. Bir kaseye kremayı, yumurtayı, kaşarı ve baharatları koyup çırpın. Ardından ıspanak ve pastırmaları ekleyip karıştırın.

Fırından çıkan tart kalıbınızın içerisine harcı döküp 35 dakika daha pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra 20 dakika kadar oda sıcaklığında dinlendirin ve servis edin.