Garantili Pandispanya Tarifi

Nişastalı pandispanyayı yeni keşfettim ve kendi ölçülerimle garanti bir tarif ortaya çıktı. Yumuşacık, ıslatmaya asla gerek kalmayan bir pandispanya oldu.

Pandispanya hamuru cıvık olursa mutlaka ortasında çökme oluyor. Katı olursa ekmek gibi olur. Aşağıdaki resimlerden kıvamının nasıl olması gerektiğini anlıyabilirsiniz. Sadece yağlanmış, unlanmamış bir tepside pandispanya iyi kabarmaz. İlk olarak nişastalı pandispanyanın tarifini vereyim. Daha sonra kısmet olursa kakaolu sade ve diğer tarifleride veririm.

Yumuşacık pandispanya tarifi
Pandispanya malzemeleri (28 cm.lik tepsi için) (çok üzgünüm ama aliminyum tepsi kullandım, teflon tepside de iyi oluyor)

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 silme su bardağı un
  • 1 silme çay bardağı buğday nişastası
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Nişastalı pandispanya nasıl yapılır?

  • Oda sıcaklığındaki yumurtayı çırpma kabına kırın.
  • Şekeri ekleyin ve önce düşük devirde sonra en yüksek devirde 5 dakika kadar devamlı çırpın.
  • Nişasta, un vanilya ve kabartma tozunu bir kaba eleyin. ( bu işlem malzemenin hava almasını ve pandispanın daha iyi kabarmasını sağlar)
  • Çırptığınız yumurta ve şekere ilave edin. 1 dakika daha mikserle çırpın.
  • Diğer tarafta tepsinin her tarafını tereyağıyla yağlayın.
  • Bir yemek kaşığı kadar un koyup, sallayarak tepsinin her tarafının unlanmasını sağlayın. İsterseniz tepsinin dibine tepsi ölçüsüne göre yağlı kağıt kesip koyabilirsiniz.
  • Pandispanya hamurunu tepsiye dökün. Birkaç kez sert bir zemin üzerine tepsiyi vurun ki içinde hava kabarcığı kalmasın.pandispanya tarifi
  • Tepsiyi soğuk fırına sürüp 200 dereceye ayarlayın.(Benim fırınım turbo fırınlardan)
  • Pandispanya kenarlardan yükselmeye başlayınca fırının ısısını 150 dereceye düşürün.
  • Yaklaşık 20 dakika da pandispanya pişecektir.Yinede çıkarmadan bir kürdan batırıp içini kontrol etmenizi tavsiye ederim.
  • Fırından çıkardığınız tepsiyi kuru bir bez üzerine ters çevirin.
  • Tepsinin arkasına ıslak bir havlu serin ki; pandispanyanın altı terlesin ve kendini çabucak salsın.
  • Bu aşamada sabırsız olmayın. Yoksa pandispanyanın yarısı tepside kalabilir.15 dakika kadar beklediğiniz halde tepsiden ayırmadıysa, kenarlarını bir bıçak yardımıyla bırakmasını sağlayın.
  • Pandispanyanızın soğumasını beklemeden kesmeyin. Soğuyan pandispanya daha muntazam kesilir. Bu pandispanyayla yapılan nefis bir meyveli pastayı da önümüzde ki günlerde paylaşayım inşaAllah.
Yorum Yaz
  1. nur

    :) Kızımın doğum günü için pasta tarifi arıyordum. Cahide abladan aldığınız tarifi görünce, onun tarifiyle geçen yıl yaptığım meyveli pastayı hatırladım. Bu yıl da aynı pandispanyayı tekrarlayacağım.

  2. lalis

    Sitenizi yeni kesfettim tarifinizi en kisa zamanda deneyecegim.ellerinize saglik.

  3. aslı köse

    şimdiye kadar denedeğim en güzel tariflerden birisi.çok teşekkürler…

  4. çiğdem

    şeker hamuru pastası için kullanılır mı acaba bu tarif?

  5. şehri

    bende yaptım gece gece hemde cok güzel bir tarif aklınıza emeginize sağlık

Leave A Reply

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


*