Berrak Salatalık Turşusu Ekonomik 720 ml

5,25t

 

Turşu Neden Sağlıklı

Çünkü, turşu, laktik asit fermantasyonunun bir ürünüdür. Laktik asit fermantasyonu, sebze ve meyvelerin yüzeyindeki doğal mikro florada bulunan laktik asit bakterileri tarafından gerçekleştirilir. Oluşan laktik asit sayesinde ürünün bozulması önlenerek besin değerinde önemli kayıplar olmadan uzun süre saklanabilmekte, içerdiği vitamin ve mineraller korunarak sindirilmesi güç olan maddeler kolay sindirilebilir hâle gelmekte, ayrıca hastalık yapıcı mikroorganizmaların gelişimi de engellenmektedir.

1983 Geleneksel Türk sofrasında her zaman önemli bir yeri olan Turşu ve Zeytin, ya büyüklerimizden öğrendiğimiz tariflerle evlerde, ya da genellikle ilkel ve sağlıksız koşullarda çalışan küçük işletmelerde üretiliyordu. Bilinçli tüketicinin geleneksel turşu lezzetimizi sağlıklı ve kaliteli bir şekilde tüketme ihtiyacı giderek artıyordu. İşte Zey-Tur-San A.Ş. 1983'de bu talebi yerine getirmek amacıyla Yeşil Bursa'nın Orhangazi ilçesi yakınındaki Gedelek Köyü'nde 2000m2 lik bir alanda, aile şirketi olarak, üretime başladı ve Türkiye'de ilk standart, pastörize edilmiş kavanoz Turşu'yu üretti.

1984 - 1987 Kaliteden ödün vermeyen ilkesiyle pazarda çok hızlı bir başarı sağlayan Zey-Tur-San, ürünlerini Berrak markasıyla tescil ettirdi. Daha sonra, ihracat olanakları değerlendirelerek, Alman damak tadında ilk Tatlı Turşu imalatı Türkiye'de gerçekleştirildi.

1988 - 1990 Yurtiçinde giderek artan bir beğeniyle sofralarda yer alan Berrak ürünlerinin üretim kapasitesini arttırmak ve yurtdışı pazarında kalıcı olabilmek amacıyla İsviçre'nin 90 yıllık sirkeli ürünlerde deneyimli Poupon Reitzel Industries Holding (P.R.I.Group) firmasına azınlık hisseleri devredilerek ortaklık gerçekleştirildi.

1991 - 1995 Yeni açılan tüm büyük market zincirleriyle yapılan anlaşmalar ve Anadolu'nun çeşitli illerinde verilen bayilikler sayesinde yurtiçinde dağıtım yaygınlaştırıldı. Artan talebi karşılamak amacıyla, çeşitli modern makineler, ekipmanlar alındı ve yeni binalar yapılarak genişleme devam etti. Dünyaca ünlü hızlı yemek (Fast-Food) lokantalarıyla anlaşmalar yapılarak özel üretimlere başlandı.

1996 - 2006 Yurtiçi ve Yurtdışı satışları önemli ölçüde arttırıldı. Yeni üretim hatları ve yeni depolar inşa edildi. Genişlemesini sürdüren şirketin toplam büyüklüğü 25 000 m2'ye ve yıllık sebze işleme kapasitesi de 8000 tona ulaştı. Ürün yelpazesi genişletilerek yeni ambalajlar piyasaya sürüldü.

2007 - ... Zey-Tur-San, kazandığı güveni sürdürebilmek, herşeyin en iyisini, en kalitelisini sunabilmek için, araştırma ve geliştirme çalışmalarını büyük bir titizlikledevam ettirmektedir.

 

Yorum yap

Diğer Yorumlar

  • Henüz yorum yapılmamış
Etiketler: Berrak, 720, Ml, Salatalik, Tursu, No, 2, Cam,