Antakya Usulü Muhammara
MALZEMELER
- 4 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 5 iri diş sarmısak
- 1 çay bardağı çekilmiş ceviz
- Bir dilim bayat ekmek içi veya bir yemek kaşığı galeta
- Arzu ettiğiniz kadar kimyon,nane,pulbiber
- 1 çay kaşığı çemen baharatı
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi (eğer ev salçası kullanıyorsanız gerek yok)
- 5-6 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı yoğurt (uzun süre bekletecekseniz koymayın)
Hazırlanışı
Sarmısakları ezin,ekmek içini ufalayın,diğer malzemelerle beraber iyice karıştırın.Bir kavanoza yerleştirip dolapta saklayın.Bu tarifi çiğköftenin sosu içinde kullanabilirsiniz.