Çilekli Kremalı Turta Tarifi

Çilekli Kremalı Turta Tarifi

Malzemeler:

* 2 yumurta

* 125 gr. tereyağı

* 1 p. kabartma tozu

* 3 çorba k. pudra şekeri

* yarım çay b. buzlu su

* alabildiği kadar un

Kreması için:

* 2 su b. süt

* 4 çorba k. tozşeker

* 1 çorba k. un

* 2 çorba k. mısır nişastası

* 1 yumurta sarısı

* 1 çorba k. tereyağı

Üzeri için:

* 1 kase çilek

* 1 çorba k. pudra şekeri

Hazırlanışı:

Öncelikle krema hazırlanır.

Kremayı hazırlamak için tereyağı hariç tüm malzemeler soğuk olarak tencereye konur ve karıştıra karıştıra pişirilir.

Krema soğurken hamuru hazırlanır.

Karıştırma kabına 125 gr.tereyağı, pudra şekeri, kabartma tozu, yumurta ve yarım bardak soğuk su konulur.

Yavaş yavaş un eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur hazırlanır.

Hamurun üçte ikisi yuvarlak bir fırın kabına kenarları iyice yükseltilerek bastırılır.

Ortada oluşan havuz krema ile doldurulduktan sonra kalan hamur merdane ile açılarak üzerine kapatılır ve kenarları bastırılır.

180 derecelik fırında pişirilir.

Pişen tatlı fırından çıkarılır ve üzerine çilek dilimleri ve pudra şekeri eklenir.

Tatlı ılıdıktan sonra dilimlenerek servis edlir.

Afiyet Olsun.