Krem karamelli kek tarifi
Krem karamelli kek tarifi, iki lezzeti bir arada yaşatıyor. Üzeri enfes kremalı altı ise yumuşacık kek! Tatlı tadında olan krem karamelli kek tarifi daha şimdiden ağzınızı sulandırmaya yetecek.
Malzemeler:
- 3 adet yumurta
- 1.5 su bardağı un
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay bardağı süt
- Yarım çay bardağı sıvıyağ
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
Kreması için;
- 500 gr süt (2 su bardağı)
- 3 yemek kaşığı şeker
- 4 adet yumurta
- 1 adet portakal kabuğu rendesi
- 1 paket vanilya
Karamel için;
- 1 çay bardağı toz şeker
Hazırlanışı:
Ortası delik veya düz kek kalıbını yağlayın.
Bir çay bardağı şekeri tavada karamelize edin ve kalıbın dibine dökün.
Derin bir kapta 2 bardak sütü ve şekeri çırpın. Ardından portakal kabuğu, vanilya ve yumurtayı da ekleyip, yumurtalar karışana kadar çırpmaya devam edin. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün.
Keki klasik kek yapar gibi hazırlayın ve yavaşça sütlü karışımın üzerine dökün. Görüntü sizi korkutmasın, pişme esnasında yeniden ayrışacaklar.
Kek kalıbını alttaki sütlü kısmı kapatacak kadar su dolu bir kabın içine oturtun, önce 200 derecede kabardıktan sonra 175 derecede pişirmeye devam edin.Yaklaşık 40 dakika pişmesi lazım.
Kekinizi fırından çıkardıktan sonra 1 gece buzdolabında bekletin. Ertesi gün dolaptan aldığınız keki sıcak su dolu bir kabın içerisine yerleştirin ve 2-3 dakika bekletin.
Servis tabağına ters çevirin ve sevdiklerinizle paylaşın.