Etli Kırmızı Biber Dolması
Malzemeler
- 10 adet kırmızı biber
- 300 gram orta yağlı
- dolmalık kıyma
- 2 su bardağı osmancık pirinç
- 500 gr kuru soğan
- 1 demet maydanoz
- 1’er tatlı kaşığı kekik, nane,
- yenibahar, kimyon
- Bir buçuk çorba kaşığı
- biber salçası
- 1 çorba kaşığı salça
- 1 su bardağı zeytinyağı
- Tuz
Yapılışı
BİBERLERİN üst kısmını kesip çekirdeklerini çıkartın ve kenara alın. Diğer taraftan soğanları incecik doğrayın. Kıymayı derin bir kaba alın. Üzerine yıkanmış pirinçleri, soğanları ve kıyılmış maydanozları ekleyin, baharatları ve salçaları da karışıma ekleyip yoğurun. Hazırladığınız harçla biberlerin yaklaşık üçte ikisini doldurun ve fırın tepsisine dizin. Üzerine biberleri geçecek kadar soğuk su ve zeytinyağını gezdirin. Tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 40 dakika pişirin. Sürenin sonunda folyoyu çıkartıp biberlerin üzeri kızarana kadar fırında tutun. Daha sonra fırından çıkartıp sıcak olarak servis yapın. AFİYET OLSUN