KIRMIZI ERİKLİ KEK

prevrnuti kolac sa sljivama_05

 

Kırmızı erikli kek

 

Malzemeler:

  • 250g + 1 tepeleme yemek kaşığı un
  • 75g + 100g şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 125 g + 60 g tereyağı, küçük parçalar halinde kesilmiş
  • 4 yumurta
  • 750 g erik (mürdüm veya kırmızı)
  • kalıbı yağlamak için sıvıyağ
  • 250ml süt
  • 1 paket vanilyalı puding (1/2lt'lik süt ile pişirilerek hazırlananlardan)
  • 250g çiğ krema
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri

not:ben kremayı 200ml kullandım, bu durumda unu da 1,5-2 yemek kaşığı kullanmak daha iyi oluyor.

Hazırlanması:

  1. 250gr un, 75gr şeker, vanilya, tuz, kabartma tozu, 125gr tereyağı ve 1 yumurta bir kaba alınır. Önce mikserle karıştırarak, daha sonra da elle yoğrularak yumuşak bir hamur yapılır. Serin bir yerde yarım saat dinlendirilir. Bu arada erikler yıkanır, ikiye ayrılır ve çekirdekleri çıkarılır.
  2. 6 yemek kaşığı süt, 3 yumurta, kalan un ve puding tozu karıştırılır. Kalan süt, krema, 60g tereyağı ve 100g şeker kaynatılır. Yavaş yavaş -devamlı karıştırılarak- pudingli karışıma eklenir.
  3. Hamur yağlanmış kek kalıbının tabanını ve kenarlarını -4cm yüksekliğinde- kaplayacak şekilde yayılır. Fırın 175C'ye getirilir. Erikler hamurun ortasına iç içe daireler oluşturacak şekilde dizilir. Kremalı karışım eriklerin arasını dolduracak şekilde kalıba dökülür.
  4. Isınmış fırında 1 saat pişirilir. Çıkınca kalıpta tamamen soğuması sağlanır. Üzerine pudra şekeri serpilip servis yapılır.