Kurabiye bardak tarifi
Kurabiye bardak tarifi bildiğiniz tüm lezzetlerden çok daha farklı. Bu tarifte sütü ve kurabiyeyi bir arada tadacaksınız. Kurabiye bardağını evde kendiniz denediğinizde, kahve sunumlarının bir parçası haline getirebilirsiniz.
Malzemeler:
- 225 gram tereyağı
- 75 gram şeker
- 75 gram esmer şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 170 gram damla çikolata
İçi için:
- 200 gram bitter çikolata
- 250 gram süt
Hazırlanışı:
Oda sıcaklığında eriyen tereyağını ve şekerleri çırpın.
Ardından unu ilave ederek karıştırmaya devam edin.
Damla çikolatayı da ekledikten sonra hamuru streçe sarıp buzdolabında 40 dakika bekletin.
Fırına girebilir bardak kalıplarını hamurun yapışmaması için tereyağıyla yağlayın.
Hamurdan küçük parçalar alın ve bardağın içine bastırarak yerleştirin.
Hamura bardak şekli verdikten sonra tekrar 15 dakika buzdolabında bekletin.
Ardından 180 derecede 25 dakika pişirin ve biraz soğuyunca kalıptan çıkarın.
Çikolataları benmari usulü eritin ve soğuyan kurabiyelerin içine sürüp dondurun. Sütü kurabiye bardaklara pay ederek servis edin.
Afiyet olsun.