Lor Peynirli Güllaç Tarifi

Malzemeler

  • 8-9 adet güllaç yaprağı
  • Lor için: 
  • 2 lt. yağlı süt
  • 2 adet limon suyu
  • Lora eklemek için: 2 yemek kaşığı şeker
  • Şerbeti için:
  • 2 lt. süt
  • 2 su bardağı şeker

Lorlu Güllaç Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle loru yapalım: Bunun için sütü ocağa koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine 2 adet limon suyunu ekleyip kesilmesini bekleyin. Ocağın altını kapatıp 15 dakika kadar bekleyin ve sonra loru ince ve sık bir süzekten süzün.
  • En az 1 saat süzülmesini bekleyin. (Ben loru 1 gün evvelden yaptım) Sonra ayrı bir tabağa alıp içine 2 kaşık şeker atıp karıştırın.
  • Güllaç yapraklarını makasla ortadan ikiye bölün.
  • Geniş bir tepsiye su doldurup, güllaç yapraklarını teker teker suya batırıp bir bezin üzerine serin.
  • 3 güllaç yaprağını yani 6 parçayı ıslattıktan sonra, ilk ıslattığınızdan başlayarak sarmaya başlayın.
  • Islanmış yaprağı düzgünce serin ve şekerli lordan uzun kısmına bir yemek kaşığı kadar serin.
  • Rulo yapın ve kendi etrafında sararak gül şekli verin. Ben büyük boy borcam tepsiye dizdim ve 8 buçuk yaprak sığdı.
  • Sütü tencereye koyup kaynamaya bırakın. Kaynayınca içine şekeri atıp altını kapatın. Şeker eriyene kadar karıştırın. İlk sıcaklığı geçince güllaçların üzerine dökün.Mümkünse aynı gün içinde tüketmeye çalışın. Ertesi güne kalınca aynı lezzeti bulamıyorsunuz.
  • Eğer isterseniz lor yerine ceviz, fındık veya fıstık da kullanabilirsiniz.