Nevzine tatlısı tarifi

Nevzine tatlısı, Kayseri yöresine ait enfes bir lezzet. Bu tatlıyı diğer şuruplu tatlılardan ayıran en önemli özellik ise şerbetinde şeker ve üzüm pekmezinin birlikte kullanılmasıdır.

nevzine-tarifi

Malzemeler:

- 1/2 çay bardağı sıvı yağ

- 2.5 su bardağı un

- 1 adet yumurta

- 1/2 çay bardağı tahin

- 1.5 yemek kaşığı yoğurt

- 1/2 su bardağı dövülmüş ceviz

- 1/2 paket kabartma tozu

- Bir tutam tuz

Şerbet için:

- 1 su bardağı toz şeker

- 2 su bardağı su

- 1/2 su bardağı pekmez

- Birkaç damla limon suyu

Üzeri için:

- Ceviz içi

Hazırlanışı:

Derin bir kaba unu eleyin.

Yumurta ve kabartma tozunu ilave edip harmanlayın.

Sıvı yağı, tahin, yoğurt ve cevizi ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun.

Borcam tepsiyi yağlayın ve hamuru tepsiye bastırarak yayın.

Üzerine çatal yardımıyla ezerek şekil verin.

Baklava şeklinde dilimleyin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.

Şerbeti için, şeker ve suyu kaynatıp ocaktan alın.

Ardından limon suyu ve pekmezi ilave ederek karıştırın.

Tatlı soğuduktan sonra şerbeti sıcak olarak tatlının üzerine dökün.

Ceviz içi ile süsleyip soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Fotoğraf kaynak: iamthewanderlustqueen.blogspot.com.tr