Patateslerin yeşermesini nasıl önleriz?

Patatesin tomurcuklanması nasıl önlenir?Kaç gündür patatesli bir yemek yapmadınız. Günler patatesi elinize aldığınızda yeşerdiğini görüyorsunuz. Çok sinir bozucu bir durum! Peki patateslerin yeşermemesi için ne yapılmalı?

Konuyla ilgili en doğru sonucu elde etmek isteyen Idaho Üniversitesi'nden bilim adamları çeşitli ortamlarda bıraktıkları patatesleri aynı ısıda pişirdi ve sonucu inceledi. Buna göre karanlık odalarda bekletilen patateslerin en lezzetli olduğu ve en güzel göründüğü ortaya çıktı.

Patateslerin uzun süre muhafaza edilebilmesi için karanlık, serin ve havalandırılan dolapların tercih edilmesi gerekiyor. %80'i sudan oluşan patates nemli ortamda bekletildiğinde tomurcuklanıyor ve yeşile dönüyor.

Buzdolabında saklanan patatesler ise kararıyor. Kapaklı kutular havalanmasını önlediğinden patatesin kurumasına neden oluyor.

Uzmanlar patateslerin mümkünse karanlık bodrum katlarında veya evin girişindeki serin yerlerde saklanmasını öneriyor.