Peynirli İrmik Helvası

Bizim Malatya yöresinde de peynir helvası çok meşhurdur.Fakat orada irmikli değil un helvası şeklinde yaparlar.Bazıları un yerine nişasta kullanırlar.Araştırıp onuda sizinle paylaşırım inşaallah.Peynir helvasının özellikle taze tuzsuz peynirle olması lazım.Orjinali budur ama bulamayanlar,mozzerella veya dil peyniride kullanabilirler.

 MALZEMELER

2 su bardağı irmik

1.5 su bardağı şeker

4 su bardağı su

125 gr.tereyağı

bir fiske tuz

300-400 gr. kadar tuzsuz  taze peynir

Peynir helvasının yapılışı

Tereyağını bir tencereye alıp,eritin.

İçine bademleri ve irmiği atıp rengi kızarana kadar kavurun.

Diğer tarafta ayrı bir tencerede su ve şekeri kaynatın.Kavrulan irmik ve bademin üzerine dökün.

Suyunu çekene kadar ağzını kapatın.

Suyunu çekince rendelediğiniz veya çatalla ezdiğiniz taze tuzsuz peyniri helvanın içine atın ve eriyene kadar tahta kaşıkla döve döve karıştırın.

Sıcakken servis edin.Üzerine arzuya göre tarçın serpebilirsiniz.