Portakal Reçeli Tarifi

Malzemeler

  • 3 adet iri portakal
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon(Eğer portakal ekşiyse gerek yok)
  • Bir fiske tuz

Portakal reçeli nasıl yapılır?

  • Portakalların kabuklarını incecik rendeleyin.Beyaz kısmını almayın.(Rendelediğiniz kısmı atmayın,portakal şekerlemesi yapın)
  • Portakalları bir tencereye koyup,üzerine çıkacak kadar sıcak su koyun
  • Ocağa koyup 5 dakika kadar kaynatın
  • Ocaktan alıp suyunu süzün.
  • Portakalları soğuk suya tutun.
  • Portakalları küçük lokmalar halinde doğrayın
  • Diğer tarafta tencereye limon suyuşeker  ve suyu alıp kaynamaya bırakın.
  • Koyu bir şurup olana kadar kaynatın.
  • Portakalları içine atıp  hafifçe karıştırın.
  • Kaynarken üzerine çıkan kefini alıp atın.
  • iri gözler oluşmaya başlayınca altını kapatıp,sıcakken kavanoza yerleştirin.