Portakal Reçeli Tarifi
Malzemeler
- 3 adet iri portakal
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- 1 tatlı kaşığı limon(Eğer portakal ekşiyse gerek yok)
- Bir fiske tuz
Portakal reçeli nasıl yapılır?
- Portakalların kabuklarını incecik rendeleyin.Beyaz kısmını almayın.(Rendelediğiniz kısmı atmayın,portakal şekerlemesi yapın)
- Portakalları bir tencereye koyup,üzerine çıkacak kadar sıcak su koyun
- Ocağa koyup 5 dakika kadar kaynatın
- Ocaktan alıp suyunu süzün.
- Portakalları soğuk suya tutun.
- Portakalları küçük lokmalar halinde doğrayın
- Diğer tarafta tencereye limon suyuşeker ve suyu alıp kaynamaya bırakın.
- Koyu bir şurup olana kadar kaynatın.
- Portakalları içine atıp hafifçe karıştırın.
- Kaynarken üzerine çıkan kefini alıp atın.
- iri gözler oluşmaya başlayınca altını kapatıp,sıcakken kavanoza yerleştirin.