Zeytinyağlı Havuç Tarifi

Geduenstete-Moehren-c54b47683926438aa9b209085f57cca3_fjt2011020671

Haşlama sebzeler yemeye alıştığınızda, kızarmış sebzeler ağır geliyor. Bütün sebzeleri haşlayıp zeytinyağı ve limonla yiyebilirsiniz. Böylece en kolay ve leziz salatayı elde etmiş oluyorsunuz.

MALZEMELER

5 adet orta boy havuç

5-6 yemek kaşığı sıvıyağı

2 adet orta boy kuru soğan (çok ince yemeklik doğranacak)

5-6 diş sarmısak

1 tatlı kaşığı un

Yarım limonun suyu

2 adet kesme şeker veya 1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

Üzerine ince doğranmış dereotu

HAZIRLANIŞI

Önce havuçların kabuklarını kazıyarak soyalım ve iyice yıkayalım. Sonra kesme tahtasının üzerinde yarım santim eninde ama düz olarak değil de bizim verevine dediğimiz şekilde yani çapraz bir formda doğrayalım.

Orta boy yayvan bir tencereye yağı aktaralım, hafif kızınca ince ince dilimlenmiş sarmısakları atarak 30-40 saniye kadar karıştırarak kavuralım. Böylece sarmısakların tadı yağa iyice sindirilmiş olur. Sonra çok incecik, yemeklik kıyılmış soğanları ekleyelim ve 1-2 dakika yine kavurma işlemine devam edelim. Soğanlar sararmaya başladığında unu serpiştirip, havuçları ilave edelim. Hemen tuz, limon suyu ve şekeri de katalım ve karıştıralım. En sonunda havuçların tam üzerine çıkacak kadar su ekleyip, tencerenin kapağını kapatalım ve yemeğimizi pişmeye bırakalım. Yemek kaynamaya başladığında ocağın altını hafifçe kısalım ve 15-20 dakika daha pişirelim. Ama havuçların iyice yumuşamasına dikkat edelim. Sakın soğumadan zeytinyağlı yemeği tenceresinden çıkarmayın. İyice soğuyunca servis tabağına boşaltalım ve üzerini ister çok ince kıyılmış dereotu ya da maydanozla süsleyelim.