Atıştırmalık Çikolatalı Muz

Facebook'ta Paylaş Twitter'da Paylaş Google Plus'da Paylaş

379700_10151818138425773_900743511_n

Malzemeler

  • 2 adet muz
  • 125 gram sütlü çikolata
  • 1 tatlı kaşığı sıvıyağ
  • yarım su bardağı küçük çikolata parçası

Çikolata Kaplı Muz Tarifi Yapılışı

Muzları soyun, diplerini kesip 3 santim kalınlığında dilimlere bölün. Çikolatayı bir kaba alın, içi sıcak su dolu başka bir kabın içinde karıştırarak eritin, ateşte alıp sıvı yağı ilave edin, yumuşak bir kıvam alana kadar karıştırın. Bir şiş kullanarak muz dilimlerini çikolataya batırın. Küçük çikolata parçalarını yağlı kağıt üzerine dökün, daha sonra muzları çikolata parçalarına bulayın, yağlı kağıt üzerine çıkartarak oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Dilerseniz sade veya üzerini süsleyebilirsiniz. Soğuk olarak servis yapın.

 

Ana Sayfa Atıştırmalık Tarifler