Evde Meyveli Çay Yapımı
Malzemeler
- 2 buçuk su bardağı demli çay
- 3 adet şeftali
- 7 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 adet limon
Hazırlanışı
- Öncelikle üç şeftaliyi iri parçalara bölüp tencereye alın. Üzerine 7 bardak suyu koyup kaynamaya bırakın.
- Diğer tarafta 2 yemek kaşığı tomurcuk kokulu çay ve 1 yemek kaşığı normal çayı 3 su bardağı suyla demleyin. (Demlenince 2.5 bardak kalıyor)
- Şeftaliler iyice yumuşayınca altını kapatın. 20 dakika o şekilde bekletin ve ince bir tülbentten süzün. Çayı da aynı şekilde süzerek ekleyin.
- 1 su bardağı şeker, limon tuzu ve 4 parçaya bölünmüş limonu da ekleyip karıştırın.
- Soğuduktan sonra buzdolabına koyun.
- Ertesi gün limonları içinden alın.
- En geç 2 gün içerisinde tüketin.