Adana kebap tarifi
İyi bir Adana kebap için öncelikle erkek kuzu eti kullanmalısınız. İçine konulan kuyruk yağının da erkek kuzudan olması gerekiyor. Etiniz hazırsa, bu şahane yöresel lezzet sofralarınızda sıkça bulunmaya başlayacaktır.
Malzemeler:
- 500 gr kuzu budu
- 100 gr kıyma
- 100 gr kuyruk yağı
- Kırmızı biber
- Kırmızı toz biber
- Tuz
Hazırlanışı:
Kuzu budunu satır, satır yoksa iri ve kesin bir bıçak yardımıyla, tahta üzerinde, kıyarak el kıyması haline getirin.
Kuyruk yağı ve kıymayı da tahta üzerindeki ete ekleyerek, hepsini karıştırıp kıyma işlemini tekrar uygulayın.
Kırmızı biberi doğrayıp suyunu süzdükten sonra az tuz ve kırmızı toz biber ile birlikte zırhlanmış ete ekleyin, en az 10-15 dakika boyunca, et özleşene kadar, çok iyi bir şekilde yoğurun.
Üzerini örtüp buzdolabına alın ve bir gece dinlendirin. Beklemeye vaktiniz yoksa en az 1 saat dinlendirmeniz gerekir.
Pişirme işleminden önce eti tekrar yoğurun ve yumruk büyüklüğünde porsiyonlar hazırlayın.
Elinizi hafif ıslatarak seri bir şekilde yassı şişlere dizin.
Servis saatine yakın zamana kadar tekrar dinlendirdikten sonra, ızgaranın veya mangalın üzerinde pişirin.
Afiyet olsun.