Manisa kebabı / Bohça kebabı
Manisa’nın benzersiz lezzeti bohça kebabına sofralarınızda yer açın. Ağızda tane tane dağılan etin lezzetiyle konuklarınız unutulmaz bir davete eşlik etsin.
Krep malzemeleri:
- 2 Yumurta
- 1 silme tatlı kaşığı tuz
- 1.5 Su bardağı süt
- 1 şişe soda
- 2 yemek kaşığı yağ
- 2 su bardağı kadar un
İç malzemesi:
- 500 gr kuşbaşı et
- 1 büyük kuru soğan
- 3 adet yeşil biber
- 2 orta boy domates
- 1 su bardağı bezelye
- 1.5 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- Tuz
Beşamel sos:
- 1.5 su bardağı süt
- 1 tepeleme yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz ve karabiber
Üzerinin sosu için:
- 1 yemek kaşığı tereyağı, yarısı zeytinyağı da olur
- 1 tatlı kaşığı tatlı kaşığı salça
Manisa kebabı yapılışı
Öncelikle krepleri buradaki tarife göre hazırlayın.
Etleri kızgın tencereye alın. Suyunu salınca altını kısın ve suyunu çekene kadar pişirin.
Suyunu çekmeye yakın baharatları atın. Etler suyunu çekince tuz, soğan, biber ve domatesi ekleyin. Piştikten sonra ocaktan alın.
Kreplerden birini yuvarlak bir kasenin içine serin. Krepin orta kısmına 3 yemek kaşığı kadar iç harcından koyun.
Krepin kenarlarını ortaya doğru toplayarak harcın üzerini kapatın. Doldurulmuş krepleri yağlanmış fırın tepsisine ters çevirin.
Beşamel sos için; Tereyağını eritin. İçine unu koyup un kokusu gidene kadar kavurun. Soğuk sütü ekleyip hızlıca karıştırın ki topaklanma olmasın. Tuz ve karabiberini de ekleyin. Kaynamaya başlayınca altını kapatın. Koyu olursa biraz süt ekleyip kıvamını açabilirsiniz.
Hazırladığını beşamel sostan her bohçanın üzerine 2 yemek kaşığı kadar döküp yayın. 200 derecelik fırında beşamel soslar kızarana kadar pişirin.
Üzerine eritip kızarttığınız 1 yemek kaşığı tereyağı ve 1 tatlı kaşığı salçalı sosu gezdirin. Sıcak olarak servis yapabilirsiniz.
Not: Yemeğin krebini ve beşamel sosunu hazırlarken tam buğday un kullanın. Ayrıca harcında haşlanmış küçük patates ve havuç da kullanabilirsiniz.